EL CLUB

Club de bàsquet del barri de Sants nascut el 1935, situat a la ciutat de Barcelona.

El Jac Sants va néixer l’any 1935  a la parròquia dels Dolors, situada al barri de Sants.  El 1939 va iniciar-se en les competicions, però no va ser fins al 1946 que s’inscrigué en les primeres competicions de la federació catalana. Cap als anys 70, el primer equip va ser un dels capdavanters en l’àmbit català, ja que va disputar tres fases d’ascens a la segona divisió estatal. Però no vas ser fins el 1985, amb la inauguració del nou pavelló cobert, que es va iniciar una etapa on al 1993 es va aconseguir l’ascens a la segona divisió estatal i també la participació en la Copa de Catalunya. 

L’any 2010 es va haver d’abandonar la històrica pista del club i es va passar a jugar als pavellons actuals, l’Espanya Industrial i a La Bordeta.

Equip Jac Sants 1940

Actualment el Club està present en diferents competicions amb 15 equips masculins de categories des de pre-mini fins a Lliga EBA. L’any 2017 es reprèn la secció femenina del Club, que ja compta amb 5 equips consolidats, si bé continua treballant per créixer i posicionar-se entre els equips de referència.

Aquest any també s0ha tornat a reprendre el projecte de l’Escola de Bàsquet. Volem obrir les portes als infants que es vulguin iniciar en aquest esport, gaudir de bones estones  i complementar la seva formació amb valors com el treball en equip, la disciplina i l’esforç. Tenir un planter de nois i noies que es diverteixin amb el bàsquet i que siguin JAC des de ben petits és una il·lusió que volem fer realitat. 

Al 2020 el Club va celebrar el seu 85 aniversari i és un bon moment per reforçar el desig de tots nosaltres de continuar esforçant-nos i fer del JAC Sants Barcelona un club més fort i més gran.

Com sempre: Som Equip, Som JAC!