CRÒNIQUES 23 I 24 D’ABRIL

MINI A FEM - MARISTES ADEMAR BLANC (61-47)

Penúltim partit del mini femení a casa. Veniem d’unes bones sensacions en els últims partits abans de Setmana Santa i així vam seguir.

Vam tenir dificultats per parar la pilota en l’1c1 i en els passes llargs que ens feien des de linia de fons, cosa que els hi va permetre aconseguir cistelles fàcils. Tot i això, en atac van sortir els aspectes que estem treballant dia a dia, compartint la pilota i podent correr.

Gràcies això i als moments on sí vam treballar bé en defensa, vam aconseguir cistelles fàcils que van portar-nos a la victòria.

Molt contentes de la feina feta i amb ganes d’encarar aquest final de temporada.

Núria Junyent

JÚNIOR A MASC - CATALANA OCCIDENT MANRESA A (65-60)

Aquest cap de setmana el Júnior A disputava la Final a 4 Júnior a Banyoles. Després de perdre la semifinal contra el FC Barcelona, els santsencs disputaven diumenge el partit per tercer i quart lloc contra el Bàsquet Manresa. El guanyador d’aquest partit, a més de quedar tercer d’acabar tercer de Catalunya, obtindria l’últim bitllet per als Campionats d’Espanya de Huelva.

El partit, doncs, iniciava de manera complicada pel JAC Sants, encaixant un parcial de 6-20 en els primers minuts de partit, parcial provocat pel gran encert dels manresans (4 triples en els primers 5 minuts de partit). Tot i així, el caràcter i lluita de l’equip lila va aconseguir provocar un parcial de 8-0 favorable per acabar 14-20 el primer quart.

El segon quart, la dinàmica era una mica la mateixa; el Manresa estava ficat i el JAC anava sempre per darrere en el marcador. Tot intent d’apropar-se per part dels liles venia contrarestat per l’encert manresà, liderats per Àlex Martín (9). Així doncs, s’arribava al descans amb un marcador de 30-37 pel Manresa, i amb una dinàmica complicada pel JAC, que no aconseguia acabar d’entrar en partit.

La tònica del tercer quart va ser la mateixa i es va arribar 41-46 a l’inici de l’últim període. És aquí on el JAC, motivat per dos triples claus de Martí Gramunt (44) i una recuperació d’Oriol Buetas (6), va aconseguir capgirar el marcador i posar els liles per sobre per primer cop en tot el partit, 54-53 quan faltaven 3 minuts. En aquest moment, és on es va demostrar la duresa mental d’aquest equip: Marc Mestres (3) amb sis punts consecutius i Guillem Garcia (24) amb una cistella aconseguien posar l’equip 62-58 quan faltaven 30 segons. Manresa aconseguia anotar, però Martí Gramunt sentenciava amb dos tirs lliures el partit, que acabava finalment amb un resultat de 65-60.

Aquesta victòria significa la classificació, per primera vegada en la història del club, de l’equip per a Campionats d’Espanya, que es disputaran a Huelva de l’1 al 7 de maig. Banyoles, doncs, es va convertir en l’escenari de la festa lila, conduïda també per tota l’afició que es va desplaçar per animar a l’equip amb totes les seves forces.

Així doncs, el Júnior iniciarà aquest diumenge els campionats contra el CB Solanes-Medio Cudeyo, primer classificat de Cantàbria. Al grup, també, Real Betis i Real Madrid. Toca continuar creixent, gaudir de l’experiència i a lluitar per arribar tan lluny com es pugui!